Четирима мъртви от снощната стрелба в Агиа Напа

Бизнесменът Фанос Калопсидиотис, полицейски служител, съпругата му и един чужд гражданин са били убити по време на престрелка в четвъртък вечерта в ресторант в Агия Напа, има и двама ранени.

strelbaБезнесменът в компанията на полицая Елиас Хаджиефтимиу, съпругата му и двете им деца са вечеряли в ресторант в Агия Напа, когато въоръжени мъже нахлуват в ресторанта около 22:00 часа и откриват огън по тях. Бодигардовете са били на съседната маса. За щастие децата на 13 и 14 години успяват да избягат и са невредими. Единият от стрелците-41 годишен албанец е убит.

Други двама души са ранени по време на стрелбата. Един от тях е полицай –от MMAD (корпуса за бързо реагиране) Георгос  Хараламбус, който е в критично състояние в болницата. Един от стрелците също е ранен. Полицията съобщи, че двамата офицери са били извън работно време в момента.

По-късно вечерта е открит горящ автомобил извън Агиа Напа. В него полицията открива автомат Калашников. Според разследващите автомобилът е свързан със стрелбата.

Получава се и информация за ранен човек на бензиностанция в Агия Напа, но при проверка на полицията, той не е открит.

Районът около заведението е отцепен и полицията се наложи да отблъсква голяма тълпа събрали се туристи и местни жители.

Престрелката се случва точно четири години от стрелбата на 23 юни 2012 г., в уличка в центъра на Агия Напа. Бяха убити трима кипърски граждани и двама румънци. Четирима от тях са работили за Фанос Калопсидиотис , който е бил мишената. За убийствата са осъдени двама гръцки граждани, които са получили по пет доживотни присъди, по една за всяка от жертвите. Това е най-дългата присъда отсъдена в Кипър.

На 20 юни 2014 г., бащата на Фанос Калопсидиотис, Йоанис Теофанус, бе застрелян пред дома му в Паралимни.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*