Фирми и компании избутват икономиката нагоре през  август

Икономическите показатели за през август са нараснали 6.6 пункта в сравнение с предходния месец, което е най-високата стойност от април насам и втората най-висока стойност от септември 2008 г., съобщиха от центъра за икономически изследвания  към Университета в Кипър.
“Увеличението се дължи на засилване увереността на самите фирми и на доверието на потребителите към бизнеса в сферата на услугите, които са двата компонента с най-голямо значение при изследване на икономическите нагласи и растеж. “Подобряването на бизнес доверието в сектора на услугите и потребителското доверие през август в сравнение с предходния месец, произтича от по-оптимистичната сегашна и бъдеща ситуация на фирми, домакинства и на кипърската икономика като цяло”, се казва в изявлението. “В допълнение, перспективите за заетост в строителството са оценени по-малко неблагоприятни от дружествата, които са довели до по-малко отрицателна картина”.
“През 2015 г. индексът на икономическото доверие расте в сравнение с 2014 г., което показва повратен момент от икономическата рецесията”, казаха от центъра за икономически изследвания на Кипър.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*