Ученици се страхуват за влязат в училището си  

Истерията с бомбичките  и фойерверките по Великден в Кипър отново се повтаря за кой ли път

Стотина ученици от училището Агеоргиос в Агланджа, Никозия останаха по домовете си, след като родителите заявили, че децата им са били тероризирани от актовете на вандализъм с гърмящите фишеци, които се хвърлят в училищния им двор. Вчера децата се завърнаха по класните си стаи при засилени мерки за сигурност, заявиха от Министерството на образованието.

Асоциацията на родителите категорично обяви, че няма да пуснат децата си на училище, ако властите не се справят с 3-piratki2-lis13hhpn2nu4wxubrgcee6n1npy0e4eu2o50gbc0uгрупа тинейджъри, които тероризират децата им. Министерството се намеси и даде разрешение на училищното ръководство да използва от бюджета си повече средства за наемане на охранители, които да патрулират в двора и училището денонощно. В момента училището е под постоянно наблюдение.

фойерверкиТийнейджърите са обрали от близкия строеж и много материали, с които вече са изградили Великденския огън в двора на училището. Вследствие техните действия, изгоря павилиона на училището.

Традиционно, огньове се палят по Великден, за да изгори копие на Юда . младежите събират дървета, стари мебели и се съревновават по квартали кой ще направи по-голяма клада.

От полицията съобщиха, че до Великден, ще се увеличат патрулите около всички училища.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*