Туристически неволи или дискриминация

Дали и туристите в Кипър не се делят на “Кипърци и Други”…

Кипърец, който живее в Англия и всяка година идва със съпругата си (британка) на почивка на острова се оплаква, че по силата на ол инклузив пакета, който са сключили с туроператора, на него му се полага безплатно фрапе, а на съпругата му – НЕ.

Човекът се жалва от дискриминация пред медиите и управата на хотела.

frape-1На бара на хотела му обяснили, че на англичаните не се полагало безплатно фрапе, защото „те пият много”, докато на кипърци се давало безплатно.

Хотелът пояснява, че фрапето не е включено в ол инклузив пакета и че тази информация е предоставена на уебсайта им, а гостите са информирани за това при пристигането си. По правило фрапето трябвало да се таксува на всеки турист, но за да избегнат евентуални проблеми, с кипърци не го правели.

След обяснение с управителя, следва извинение от управата и безплатна кошница с плодове и две бутилки вино.

Хаджигеоргиу обаче не се примирява и коментира, че със съпругата си идват вече 37 години на почивка и недоумява как може да се случват такива неща и защо е това разграничение на туристите.

един коментар

  1. Това в хотелите е общоприета практика.Някои си плащат за всичко,други не…По преценка на някой си мениджър…И въобще не става дума за това дали си от Кипър или не,а колко си симпатичен на някого,колкото и да е странно.Определено кипърци се ползват с по големи привилегии,това е ясно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*