Тръмп започна да изпълнява предизборните си обещания

Спира имиграцията от мюсюлманския свят и дава начало на стената по границата с Мексико

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се подпише под изпълнителни заповеди за затягане на имиграцията и охраната по границата. Очаква се да нареди започването на строителството на стена по американско-мексиканската граница. Това разкриха двама източници от администрацията, цитирани от АП.

По-късно тази седмица се очаква държавният глава да ограничи потока от бежанци към САЩ. Предложените планове включват най-малко четиримесечно прекратяване приемането на бежанци, както и временна забрана за хора от държави с преобладаващо мюсюлманско население, според представител от обществена организация, която следи въпросите за бежанците. Източникът е бил запознат с детайлите от представител на правителството.

Според друг източник президентът се очаква да одобри първите действия в сряда по време на визита в Департамента за вътрешна сигурност, а останалите през следващите дни.

САЩ възнамеряват да забранят за най-малко 30 дни граждани на Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан и Йемен да влизат на територията на САЩ.

Има вероятност да има изключение за някои бежанци, които са религиозно преследвани, включително християни от мюсюлмански държави.

Новият държавен глава също ще даде начало на плановете за изграждане на стена по границата с Мексико. Това е едно от основните предизборни обещания на милиардера. Той обещава Мексико да плати за стената, но държавата многократно повтори, че няма да плаща за никаква стена.

Следващата седмица държавният глава на САЩ ще се срещне с мексиканския си колега в Белия дом.

Автор: news.bg

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*