Тенис кортовете на Ларнака ще бъдат преместени

Тенис кортовете на Ларнака ще бъдат преместени на друго място, съобщи в изявление министърът на транспорта Мариос Деметриадис.

Говорейки пред репортери след заседание на кабинета, Деметриадис обяви, че са отпуснати средства от правителството в размер на 900 000 евро за преместване на тенис кортовете. „Всички знаем, че това е едно от дългогодишните искания на Ларнака, да се преместят тенис кортовете другаде, за да може районът да се развие, да се популяризира древното пристанище, което се намира зад музея в Ларнака“, каза министърът.

Транспортното министерство, заедно с отдела по антики са осигурили необходимото финансиране. Деметриадис каза, че преместването на кортовете може да започне веднага и ще отнеме само една година. Министърът съобщи също, че е сключена сделка с френска фирма, която е готова да започне разкопки веднага след като кортовете бъдат преместени. Бюджетът на отдел „Античност“ включва и озеленяване на района, допълни министър Деметриадис. „Всичко ще бъде направено в сътрудничество с община Ларнака, която прояви голям интерес“.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*