Тези дни Лондон говори за един българин и неговата златна карта

Творба на Янко се превърна бързо в най-коментираната новина в Лондон, като всички големи печатни и електронни медии на Острова анализират необикновената карта

b60ctihov20artist20EG051Тези дни Лондон говори за една златна карта, дело на български художник. Ники Барулов се срещна с художника Янко Тихов и неговия шедьовър, който поставя темата “Стават ли британците малцинство?”, разказва Нова ТВ.

Картата е неповторим шедьовър на изкуството, изработена с 23-каратово злато, но в същото време и точен показател, че в Лондон англичаните са се превърнали в малцинство.

38-годишният Янко Тихов създава последната си творба, ползвайки кориците на паспортите на най-многобройната националност в различните квартали на града.

Той използва официални данни от преброяването на населението през 2011г., а за изработката са му били нужни 32 паспорта, които е събирал от приятели за образец.

Творбата на Янко се превърна бързо в най-коментираната новина в Лондон, като всички големи печатни и електронни медии на Острова анализират необикновената карта.

image-1-320x180Идеята на художника е вдъхновена от негови пътувания от единия до другия край на столицата, което според него е един вид преместване в друга държава.

България има своето малко парче върху картата с квартал „Ууд Гриин”, където съединеното наистина е направило силата и цели улици са изпълнени с български магазини, кафенета и ресторанти, а български се говори навсякъде.

С всяка изминала година Лондон загубва все повече английския си облик, като според редица изследвания англичаните в квартала са по-малко от 10% от населението на града.

Затова, ако някой е намислил да се премести да живее там, е добре първо да се допита до картата на Янко.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*