Съобщенията за поставена бомба – параноя, шега или насаждане на страх

Със сигурност шега с това не бива. Цяла Европа изтръпна само преди няколко дни от бомбените атентати в Париж. А семействата на жертвите и ранените няма да забравят фаталния черен хем петък, хем 13-ти.

Сигнали за бомби и поставени взривни устройства тази седмица постъпват от различни градове на Европа. Много от тях са фалшиви. Целта – да се изпращат за „зелен хайвер” специалисти на мястото на сигнала, да се създаде страх и напрежение или шега на безотговорни хора… Тепърва психолози, специалисти, политолози и други светила ще го нищят.

България и Кипър не останаха назад. Тази сутрин и в двете страни се проверяваха фалшиви сигнали.

bombФалшива бомбена заплаха в университета в Никозия

Властите в четвъртък сутрин евакуираха  Европейския университет в Кипър в Никозия след бомбена заплаха по телефона.

От полицията съобщиха, че са пристигнали на мястото веднага и са евакуирали  всички, след което е започнало търсенето на бомбата. След като такава не беше намерена, от полицейският пресцентъра казаха, че е било фалшива тревога.

Пиян поляк приземи самолет на българското летище тази сутрин

bomba Пътнически самолет бе приземен на летище Сарафово в Бургас, след като пасажер на борда е подал сигнал, че е забелязал взривно устройство.

Пътникът, който е съобщил за бомбената заплаха на борда на полет на Small Planet Airlines от Варшава до Египет по-късно е казал на екипажа, че “това е само шега”, обяви авиокомпанията в изявление в четвъртък.

Самолетът на авиокомпанията с 161 пътници и екипаж на борда направи аварийно кацане в Бургас .

Всички пътуващи са били изведени от самолета.

След като пасажерът е подал сигнала, капитанът на полета е решил да приземи самолета. Самолетът е изпълнявал полет от Варшава до египетския курорт Хургада.
Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и служители на “Гранична полиция”, които са извели пътниците и са започнали щателна проверка на борда и на багажа на пътниците, уверява пресцентърът.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*