Събеседванията с всички 114 имигранти са приключили

Събеседванията с всички 114 имигранти, спасени в сряда сутринта на британската база Акротири са приключили, каза говорителя от гражданска защита Оливия Михаелиду. Според Cyprus News Agency, бежанците ще останат в Британската база до днес, понеделник.

Akrotiri„Кипърските власти непрекъснато са в контакт с Британския Върховен комисариат за разрешаване на въпроса с бежанците”, каза Михаелиду. „Гражданска отбрана е готова да реагира и да помогне, ако бъде поискана помощта й”, добави тя.
От Британските базите повториха, че бежанците няма да имат право да се прехвърлят към Великобритания от Кипър.
“Ние сме ясно, че Акротири не е маршрут, чрез който хората ще могат да стигнат до Великобритания”, се казва в изявление от Британските бази.
„В съответствие със съществуващите споразумения, длъжностни лица от Република Кипър, в сътрудничество с администрацията на SBA продължават да обработват всички молби за търсещите убежище през тяхната система.” Кипърските и британските служби са били склонни да разкрият точния брой на бежанците, които са подали молба за убежище до този момент – по непотвърдена информация до сега има само две молби за убежище. Бежанците без документи, няма да бъдат прехвърлени във временно приемателния център в Кокинотримития, съобщи заместник-директора на Гражданска защита Лукас Хаджимихаел. “Като предпазна мярка и само ако се налага ще бъде изградено временно убежище на територията на Британските бази.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*