Стачката на автобусните шофьори в Лимасол продължава

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται από αύριο Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014, το προσωπικό της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνωνας» στη Λάρνακα αφού δεν έχουν μέχρι στιγμής καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο.

Шофьорите на автобуси в Ларнака и Никозия решиха да не стачкуват

В Лимасол продължава стачката на шофьорите от обществения транспорт. Те искат да им изплатят заплати за март и да осигурят гаранции, че заплатите ще се изплащат редовно и без забавяне. Също така сред техните искания са връщането на премиите, които са удържани през 2014 г. поради финансовата криза.

Служители на превозвача ЕМЕЛ се събраха на 2 април в старата болница в Лимасол, за да протестират. Ситуацията бе коментирана от секретаря на регионалния клон на профсъюза на ПЕО Христос Христофис: „Ние информирахме компанията и министерството, че всички удържани средства трябва да бъдат компенсирани. Междувременно възникна ситуация със забавянето на заплатите за март.” Той подчерта, че основното изискване на водачите е компенсацията. “Дори когато се изплатят заплатите, ние ще продължим стачката, докато нашето основно искане не бъде удовлетворено”, каза той. Според него служителите на ЕМЕЛ са отхвърлили предложението да получат частична компенсация, като искат да им се изплати цялата удържана сума.

Автобусните шофьори в Ларнака и Никозия, които също бяха планирали стачка, решиха в крайна сметка да се откажат от тази мярка. Причината за това са уверенията на ръководството на компаниите OСЕЛ и Зенон за извършване на плащанията тази седмица.

Междувременно Кипърската конфедерация на родителските комитети на държавните средни училища призоват стачката да спре и да не правят децата средство за постигне на интереси, особено по време на предстоящите изпити.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*