Специални екипи ще действат за предотвратяването на инциденти с великденските огньове

Полицията ще назначи специални екипи за предотвратяване на инциденти с огньовете, палени в опасни зони на Великден, каза началника на полицията в Никозия Деметрис Деметриу.

огньовеОт полицията съобщават, че популярните сред тийнейджърите пиратки са незаконни. Миналата седмица двама тийнейджъри на 17 и 18г., са били арестувани в Ларнака за притежание на взривни вещества. По-рано през месеца, полиция залови десет кутии, съдържащи 400 фишеци от трима тийнейджъри по пътя Пила Ороклини.
Според противопожарната служба, от първи април са били регистрирани повече от 20 пожара свързани с великденските огньове.

В опита си да съберат най-много дърва за големите огньове и да ги запазят от съперничещи си групи, които искат да ги откраднат, тийнейджърите стоят по цели нощи на местата със силна музика, което означава безсънни нощи за живеещите наоколо.

Полицията, която трябва да се справи с подобни ситуации, а и с много други, е решила да промени подхода си през тази година.

„Ние работим в тясно сътрудничество с Църквата, противопожарната служба, както и с училищата, за да се контролира и да се справим по-добре със ситуацията тази година”, заяви говорителят на полицията Андреас Ангелидес. „Взехме под внимание проблемите от миналата година, за да се справим и да бъдем по-подготвени тази година”, каза той.
Деметриу заяви, че са създадени специални екипи, които ще посещават училищата и ще записват всички  „проблемни места”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*