Смяна на караула в Българското посолство в Никозия

Благодарим Ви консул Караиванов!

NДнес, 28 юни е последният работен ден на консул Николай Караиванов, а утре той и семейството му пътуват за България.

Николай Караиванов оглави консулска служба към посолството на РБългария в Кипър на 1 септември 2013-та, приемайки поста от колегата си Александър Михов. Роден е в Шумен, има семейство и две деца (син и дъщеря). Служител е на Външно министерство и вече имаше един мандат като завеждащ консулска служба в Атина в периода 2004-2008-ма.

Преди почти три години той заяви: “Надявам се да решаваме проблемите заедно!”

И така се случи. През почти тригодишния си мандат, консул Караиванов беше навсякъде, където е необходимо, подкрепи десетки събития на общността ни, ежедневието му минаваше забързано между стените на кабинета му в консулска служба, навън сред чакащите, съдилищата, болниците, затвора, избори, българските училища, т.е. навсякъде, където имаха нужда от него. Помогна в немалко тежки ситуации с българи, изпаднали в беда. Често му звъняхме и търсехме за съвет, почти по всяко време на денонощието. Винаги отговаряше. Отличен професионалист, юрист, не скъпеше думите и времето си.

Днес заяви, че е доволен от пребиваването си в Кипър и създадените контакти, приятелства и тесни връзки с българската общност в Кипър.

„Да, утре си тръгваме с прекрасни спомени от Кипър и хората тук. Но няма да кажем „Сбогом”, надявам се, че ще се виждаме, когато идваме на острова”.

Ние, екипът на „БГ Фактор” пожелаваме на консул Караиванов и семейството му хубаво лято и успешна кариера.

Благодарим ви скъпи Николай и Галина! Помнете, че в Кипър оставихте приятели, чиято врата ще е винаги отворена за вас и семейството ви!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*