Смрад в Ларнака – соленото езеро, пълно с отпадъчни води

След страшната пясъчна буря, която донесе тонове пясък и прах на острова и заприличал на пустиня, сега  соленото езеро в Ларнака в опасност да се превърне в отходна яма.

Зелената партия поиска от властите да обърнат внимание на замърсяването в района на Арадипу, където отпадъчни води се изхвърлят в канализацията и оттам се озовават в соленото езеро в Ларнака.

След публикации в местен сайт, членовете на комисиите за околната среда и еколози от Ларнака посетиха района и установиха, че той се бе превърнал в помийна яма.

„Условията, при които гражданите от района на соленото езеро живеят, са неприемливи. Навсякъде има комари, мухи, мръсотия и смрад “, съобщи те.
Зелената партия поиска от район Арадипу и община Ларнака, от Министерството на околната среда и на здравните услуги в Ларнака да се намесят ефективно.
Във вторник, 8 септември санитарните служби открили незаконно изхвърляне на отпадъчните води от две фабрики в обществената канализация и са взели проби, които са изпратени в акредитирана лаборатория за анализ.
От общината съобщиха,че ще се предприемат съдебни действия срещу лицата, ръководещи тези фабрики.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*