Сляпо българче стана детето чудо на САЩ 

Лола Уолтърс е само на 13 години, когато се превръща в детето-чудо на Америка. На 2-годишна възраст момичето ослепява, но това не я отказва от желанието й да се занимава с нейния любим спорт – гимнастика. И представете си – тя печелила купата на Американската гимнастическа академия!

Вдъхновяващо, нали? А знаете ли кое е още по-вдъхновяващо? Тя е българка!

Да, Лола е сляпо българче, осиновено от американка. Нейната приемна майка не е знаела за недъга й, когато я приема за свое дете, но след като скоро научава за него, това не я отказва от Лола. Напротив, детето е получило безкрайна любов и стимул да вярва в мечтите си и да се развива още от съвсем малка.

Днес това изоставено българско дете е една от най-известните гимнастички на Америка. Наричат я детето-чудо на Америка. Не на България, на Америка…

Тази история трябваше да ни направи горди, но истината е, че тя малко ни натъжи и ни жегна. Защото Ок, навсякъде има хора, които се отказват от децата си. И понякога това е за добро. Но тя ни напомня как една не малка част от хората в нашата мила родина са се отказали доброволно от мечтите си. А това не е за добро.

Лола споделя, че само силната мотивация и воля не са достатъчни. Тя казва, че успехите й се дължат на огромната подкрепа от семейството, приятелите и съотборничките й. Подкрепа, която я превръща в истински победител!

„Никога не споделям, че съм сляпа по време на състезание. Искам да ме оценяват заради таланта ми, а не заради зрителния ми проблем” – споделя тя.

И наистина, когато я види човек, трудно би си представил, че това дете е сляпо! Ето как изоставените деца на България ни „прославят“! Вдъхновяващо? По-скоро тъжно…

Източник: utre

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*