Силата на Вярата, Благородството и Състраданието

bebeПреди два дни стотици хора не само от Кипър, научиха за проблемите на българско семейство, изпаднало в безизходица, буквално на ръба. До преди два дни Ненко и Раица бяха изгубили Надежда.

Надеждата дойде от стотици наши сънародници в Кипър, Гърция и други страни по света. Хиляди  прочетоха публикацията в сайта на списанието ни BGФактор и започнаха да споделят. И не само това! Започнаха сами да се организират, за да съберат помощ за малката Арександра, която се роди на шест месеца и тежеше само 600 грама. Много отправиха молитви за оцеляването на малкото ангелче, „Малечка Александра”, както я нарече една майка от Кипър.

Българи от Гърция също се организират да помогнат на семейството. Клуба на творците от Атина стартират движението „Бяла лястовица” и помагат на българи, изпаднали в беда. Те също прегръщат каузата „Живот за Александра” и вече събират помощ.

Вчера в Никозия в болница „Макариос” няколко майки и бащи се срещнаха със семейството на Александра. Свой представител изпрати и Евангелистката църква, за да види от каква помощ има нужда семейството. Сънародниците ни са успели да зърнат от прозореца малката Александра. Занесли памперси №1, малки подаръци – дрешки и парички. И много Надежда, че не са сами!

Разговарях с Ваня Георгиева, една от активните майки от Никозия, която вчера се срещнала със семейството и зърнала малката Александра. Каза, че в момента има 7-8 пакета памперси за недоносени бебета и че първи номер били големи за бебчето. Допълни, че тези специални памперси се купували от магазин на бул.Кенеди в Никозия, а един пакет струва 8 евро, и стигал за 3-4 дни. Каза, че лекарите настояват родителите да са по-често до бебето, да го хранят и участват в къпането му, защото майчината любов помагала за бързото му израстване. И идеята да покани у дома си майката Раица от петък до неделя да нощува у тях, а през деня да бъде до малката Александра.

Александра е пораснала малко и вече тежи 674 грама, което си е чудо.

Чудо, сътворено от Бог, желанието за живот, молитвите на всички майки и любовта на мама и тате.

В петък майките от Пафос ще изпратят събраните помощи на семейството.

В магазините на фирма “Булчийз” по идея на един от собствениците Любомир Вачев в магазините им са сложени дарителски кутии и всеки, който има желание, може да помогне.

Едно пожелание и молба, днес като се приберете у дома, запалете свещичка, наречена за живота на малката Александра. Бог ще чуе молбите ни!

Благодарим ви, уважаеми български майки и бащи! Вярваме, че бялата лястовица е кацнала и на нейното рамо и ще Живее!

Ева Иванова, списание БГ Фактор, Кипър

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*