Свят: Гей светофари настройват Виена за “Евровизия”

 

Тематични „гей” светофари настройват Виена за песенния конкурс “Евровизия” – едно от най-популярните кичозни културни събития в света, домакин на което тази година е австрийската столица, предаде Ройтерс.

Десетки светофари в централната част на Виена са програмирани да показват червени и зелени мъжки и женски хомосексуални двойки със сърчица, вместо обичайната единична полово неутрална фигура.

Целта на кампанията е от една страна да представи австрийската столица като “широко скроен” град, а от друга да подобри пътната безопасност, тъй като необичайните символи привличат вниманието на водачите на МПС и пешеходците.

кончита-евровизия 2014Впоследствие данните за използването на нестандартните светофари ще бъдат съпоставени с традиционните, за да се провери дали кампанията наистина е подпомогнала пътната безопасност.

Австрия си осигури тазгодишното домакинство на песенния конкурс “Евровизия”, след като миналата година съревнованието беше спечелено от травестита Томас Нойвирт, изявяващ се на сцена като “Брадатата дама” Кончита Вурст. Финалът на юбилейното 60-о издание на конкурса ще бъде на 23 май във Виена.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*