Свикват парламентарни избори в Сирия на 13 април

Пророците Ванга и Исая за Сирия …

Спират огъня в Сирия на 27 февруари в полунощ, но ударите по групировката “Ислямска държава” и Фронта “Ан Нусра”, сирийския клон на “Ал Кайда” ще продължат

Сирийският президент Башар Асад свиква парламентарни избори в Сирия на 13 април, предаде БТА.

Според указа на президента, местата в парламента ще бъдат разпределени по провинции.

655-402-siriia

Последните избори в Сирия се проведоха през 2012-та година, когато избухна конфликта.

По конституция 250-членният еднокамерен парламент се обновява на всеки четири години.

Легитимността на изборите няма да бъде призната от Запада, нито ще бъде подкрепена от Опозицията.

Новината за гласуването дойде часове, след като стана ясно, че бойните действия в страната ще бъдат прекратени на 27-ми февруари точно в полунощ.

siria

Спирането на бойните действия обаче няма да се отнася за групировката “Ислямска държава” и Фронта “Ан Нусра”, сирийския клон на “Ал Кайда”.

Ще продължат военните действия, включително въздушните удари на сирийските въоръжени сили, руската армия и предвожданата от САЩ коалиция срещу “Ислямска държава”, “Ан Нусра” и други групировки, обявени от Съвета за сигурност на ООН за терористични организации

Световните агенции обаче припомнят, че сирийският президент не контролира големи части от територията на страната.

В средата на февруари сирийският президент Башар Асад заяви, че е решен да си върне контрола върху цяла Сирия, но предупреди, че сраженията срещу бунтовниците, които се опитват от пет години да го свалят от власт, може да продължат дълго, предаде Франс прес.

1131“Не е логично да кажем, че има част от нашата територия, от която ще се откажем”, заяви тогава Асад.

“От началото на кризата ние вярваме напълно в преговорите и в политическите действия. Но воденето на преговори не означава, че спираме да се борим с тероризма”, каза още той и подчерта, че единият въпрос е независим от другия, но че и двата са неотложни за Сирия.

В интервюто Асад заяви, че има риск от саудитска и турска интервенция в Сирия.

“Това е вероятност, която не мога да изключа поради простата причина, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган е нетолерантен и радикален, настроен е положително към Мюсюлмански братя и изживява своята отоманска мечта.

Същото се отнася и за Саудитска Арабия. Във всеки случай подобно нещо няма да е лесно за тях и ние със сигурност ще им се противопоставим”, заяви Башар Асад.

Пророк Исая и Ванга: Войната в Сирия ще изгори света!

vanga_siriaКолкото и невероятно да звучи, но българската пророчица Ванга е предсказала войната в Сирия още в края на ХХ век. Тогава никой дори не е предполагал, че след години ще има кръвопролития в Сирия, арабска пролет, екстремни ситуации с хиляди жертви и преселение на милиони мюсюлмани към Европа.

Това пише руското издание Руский диалог. Според медията, Ванга е посочила много ясно, че войната в Сирия ще е своеобразен знак, откъдето ще се отприщят събития, мрачни за цялата планета. Ще последва не само световна криза, но дори катастрофа в планетарен мащаб.

Според Ванга падането на Сирия ще предшества идването на месия и нов световен ред, древен и мъдър като самата Земя или Вселената. Но преди това ще се преживеят големи неприятности. И въпреки, че Сирия ще падне в краката на победителя, то победител всъщност ще се окаже съвсем друг, а не този.

“Руский диалог” припомня, че Ванга е говорила също как Европа ще се опита по всякакъв начин да се възроди, но това няма да й се отдаде.

Ванга предсказала също, че след Обама в Америка ще бъде избран президент с брада и чак тогава в САЩ ще разберат, че любовта е по-силна от страха.

За съжаление Ванга предсказва и вероятността от Трета световна война, произтичаща от кървавите събития в Сирия.

prorok_isaiaПреди няколко месеца италианското издание “Lettera 43” писа, че Ватиканът предупреждава за Трета световна война, която ще тръгне именно от Сирия.

Изданието предвижда още, че във военния конфликт ще бъде използвано ядрено и химическо оръжие.

Ето, Дамаск се изключва от градовете и ще бъде превърнат в развалина, – писал Великият пророк Исая в Стария завет. – И ще останат в развалините две-три маслинени дървета на самия връх…

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*