Ремонтните работи в училищата в Ларнака са на привършване

Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή στο Α΄ και Γ΄ Δημοτικά σχολεία Αραδίππου

Вчера министърът на образованието Костас Кадис изрази задоволство от напредъка на големи строителни проекти в няколко основни училища в област Ларнака.

Министърът посети редица училища в района, които са в процес на реконструкция и проведе среща в начално училище в Арадипу с кмета, училищното настоятелство и членовете на местната родителска асоциация.

Министърът каза, че иска да посети училищата, където има строителни обекти, за да се увери, че новата учебна година ще започне при гарантирана безопасност, особено в училищата, където все още се извършват реконструкции.

Новата учебна година за началните училища започва на 12 септември, а за средно образование на 9 септември.

В момента има 112 проекта, по които се работи.

“Чрез тези проекти ние вярваме, че предоставяме на нашите учители и деца по-добра, по-безопасна и по-функционална среда,” каза Кадис.

Той подчерта важността на тези проекти, които значително ще подобрят условията в училищата. За всички е ясно, че такива големи проекти не могат да бъдат завършени в рамките на месец-два или през лятната ваканция. Но трябва да се гарантира, че ремонтите няма да се отразят на нормалното функциониране и сигурността на деца и учители.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*