Рекордна 2015г. за пътническия трафик на летищата

Летищният оператор Hermes съобщи, че пътническия трафик през миналата година е поставил нов рекорд със 7,6 милиона пътници, преминали през летищата Ларнака и Пафос.

„Въпреки слабия старт в началото на годината, трафика се покачи, за да достигне тези чудесни резултати до този момент”, каза изпълнителния директор на Hermes Уес Портър в изявление. „Ние сме доволни от тези резултати и вярваме, че имаме потенциала за много по-високи резултати особено по отношение на пристигащите туристи на острова и по-нататъшното увеличение на пътническия трафик”.

През 2015 г. 7.608 655 пътници са преминали през международните летища в страната, което представлява увеличение от 3,6 на сто, казаха от Hermes.
През 2014 г. пътниците преминали през летищата са били 7.345,214.
През 2015г. летището в Кипър трябваше да преодолее две основни предизвикателства, а именно закриването на Cyprus Airways и прогнозираното намаление на руските туристи.

„Но успяхме да работим по двата фронта и възстановяването даде изключителни резултати, чрез замяната на Cyprus Airways с маршрути на други авиокомпании, както и значителен ръст на туристи от Великобритания (5 на сто), Гърция (16 на сто), Израел (36.1 на сто), Германия (16,2 на сто), Австрия (15.6 на сто), Украйна (30.8%) и Полша (34,2%). Освен това са въведени нови авиокомпании и маршрути, обогатявайки мрежата на летищата в Кипър” казаха от Hermes.
В момента има над 70 авиокомпании, които оперират на летищата в Ларнака и Пафос и повече от 110 дестинации в 40 страни.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*