ПЪТЕН ДАНЪК 2019 в Кипър

 

От днес, 7 януари, започнаха плащанията на пътните такси в Кипър

 

Плащането може да се извърши онлайн, на уебсайта на отдела http: //rtd.mcw.gov.cy, както и в клоновете на търговските банки, центровете за обслужване на гражданите/Графио политис, регионалните пощенски служби.

Крайният срок за плащане на данъците е понеделник, 3 март, 2019 г. След тази дата, в допълнение към размера на данъка, собствениците на автомобили ще трябва да платят неустойка. От вторник, 12 март, полицията ще започне да глобява нарушителите.

Има няколко варианта за периоди, за които може да се плати пътната такса. Така че, можете да платите сумата за три, шест, девет или дванадесет месеца. Предпоставка за възможността за извършване на плащане е наличието на сертификат за преминаване на МОТ и автомобилна застраховка.

Ако собственикът не планира да използва колата и, съответно, не иска да плати данък, той трябва да уведоми отдела. В противен случай данъкът ще бъде таксуван съгласно общата схема, независимо дали машината е в движение.

За да премахнете кола от регистъра, трябва да изпратите попълнения формуляр TOM 12A (достъпен за изтегляне на уебсайта www.mcw.gov.cy/mcw/rtd/rtd.nsf на гръцки) в регионалните офиси на отдела за автомобилен транспорт или в офис за обслужване на граждани, посочвайки дали спирате колата за постоянно или временно. Във втория случай трябва да посочите периода, в който машината няма да бъде използвана.

В допълнение към попълнения формуляр, вие също трябва да погасите всички задължения, свързани с регистрацията и експлоатацията на превозното средство към датата на дерегистрация. Ако дерегистрацията настъпи преди края на периода, за който пътната такса вече е платена (например, данъкът се заплаща преди декември, а отписването се извършва през юли), разликата се връща на собственика. За изясняване на документацията и процедурата трябва да се свържете с районния офис на отдела.

Не забравяйте, че лицата, които експлоатират (лично шофират или позволяват на други да управляват) кола с неплатен пътен данък, нарушават приложимите закони и могат да бъдат наказани с лишаване от свобода до шест месеца и / или глоба до 1000 евро.

 

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*