Първи международен фестивал „Руска зима” в Кипър

От 14-21 декември Република Кипър ще бъде домакин на първия международен фестивал “Руска зима”

В рамките на фестивала в най-големите градове Кипър – Никозия, Лимасол, Ларнака и Пафос  ще се проведат концерти на руски и кипърски колективи с популярен, модерен, класически, национален и военен-патриотичен характер.

Програма на събитията:

14 декември, четвъртък, 19:30 ч. – Пафос, Coral Beach Hotel & Resort – концерт от поредицата “Музиката на военните години” с участието на пианиста Павел Бойко, руския тенор Евгений Южин и неговия кипърски колега Андонис Кутрупис, поетесата Олга Белсър, която ще изпълнява поезия, придружена с китара.

14 декември, четвъртък, 19:30 – Никозия, Руски център за наука и култура – прожекция на игралния филм “Белият тигър”, режисиран от Карен Шахназаров в рамките на киносалона RCSC. Филмът ще бъде показан на руски с английски субтитри.

15 декември, петък, 18:30 – Никозия, Руски Център за наука и култура – показва документален и исторически филм “Съюзниците: чрез вяра и истина!” в киноцентъра RCSC. Филмът ще бъде показан на руски с английски субтитри.

15 декември, петък 19:30 – Никозия, Руски център за наука и култура – концерт от цикъла “Музиката на военните години” с участието на пианиста Павел Бойко, руският тенор Евгений Южин и кипърския тенор Андонис Кутрупис, както и руско- кипърския поет Олга Белсър, която ще изпълнява стихове с китара.

17 декември, неделя, 19:30 ч. – Лимасол, на площад Lighthouse – Surf & Turf – концерт от серята “Музиката на военните години” с участието на ансамбъла на Нижни Новгород и Александър Уайнберг, бивш китарист в групата “Lube”. В рамките на концерта в Лимасол се предвижда честване на ветерани и деца на военни.

18 декември – понеделник 18:30 – Ларнака – в ресторанта на Vergi City Hotel – концерт от цикъла “Коледни вечери в Кипър” с ансамбъла “Нижни Новгород” и Александър Вайнберг, бивш китарист в групата “Lube”.

19 декември – вторник 19:30 – Руски център за наука и култура Никозия – концерт от цикъла “Коледни вечери в Кипър” с участието на ансамбъла “Нижни Новгород ” и Александър Уайнбърг, бивш китарист в групата “Любе” и сега член на Съвета на Федералната асамблея на Руската федерация.

21 декември, четвъртък, 19:00 – Никозия, Руски център за наука и култура – Коледна прожекция на руския филм “Елхи-5” в киносалона RCSC. Филмът ще бъде показан на руски с английски субтитри.

Входът за всички събития на фестивала “Руска зима” е безплатен.

На концертите от цикъла “Музика на войната години” ще бъдат изпълнени военно-патриотични и народни песни от войната, докато цикълът “Коледни вечери в Кипър” предполага изпълнението на всички любими руски и чуждестранни композиции на младостта ни.

Комбинацията от военно-патриотични и коледни формати в рамките на фестивала “Russian Winter Reloaded” има за цел да отдаде отново почит на героите, които победиха нацизма и родиха бъдещите поколения, за да подчертаят важността на човечеството, оптимизма, вярата в най-добрите.

Не случайно фестивалът се провежда през декември, на годишнината от контра-офанзивата близо до Москва, която бележи началото на пробив през цялата Втората световна война.

По този начин организаторите искат да поздравят всички кипърци за предстоящите празници, с пожелание и вяра, че през следващата година всички трудности ще бъдат преодоляни, доброто и любовта ще победят злото.

Международният характер на фестивала, участието на кипърските изпълнители в него подчертава единството на народите на Русия и Кипър, духовните връзки и ценности, които ги обединяват в трудни моменти и моменти на триумф.

Съорганизаторите на фестивала са Посолството на Руската федерация в Република Кипър, Руският Център за наука и култура в Република Кипър, Дружеството за приятелство между Кипър и Русия, Комитетът за наука, образование и култура към Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация, Координационният съвет на руските сънародници в Кипър.

Очаква се едно забележително събитие, което си струва да посетите и да се потопите в магията на Рождество Христово.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*