Президентът Анастасиадис на официално посещение в Индия

 

Президентът Никос Анастасиадис замина за Индия на четиридневно държавно посещение, оглавявайки делегация от служители и бизнесмени.

Анастасиадис ще бъде придружен от министрите на финансите, енергетиката, транспорта, селското стопанство и говорителя на правителството. Делегацията ще пристигне в Мумба на 25 април.

Там той ще се срещне с губернатора на Махаращра и ще посети Стоковата борсата в града.

За Анастасиадис ще бъде организирана и екскурзия до Bollywood Studios в Мумбай. Bollywood наскоро прояви интерес към Кипър като филмово местоположение.

Във вторник Анастасиадис ще отдаде почит на жертвите на терористичната атака през ноември 2008 г. в Мумбай. По-късно той ще присъства на бизнес форум, организиран от бизнес асоциациите на Кипър и Мумбай, в който той ще бъде водещ говорител.

Вечерта президентът на Кипър ще замине за Ню Делхи, където на 27 април ще посети мястото на убийството на Махатма Ганди и ще отдаде почит.

На 28 април Анастасиадис ще посети Президентския дворец, където ще бъде официално посрещнат от президента на Индия. По-късно същия ден президентът ще се срещне с индийския външен министър Сушма Сварадж и с премиера Нарендра Моди. Анастасиадис ще напусне Ню Делхи и ще замине за Брюксел рано сутринта на 29 април.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*