Предстоящо: Пиянството на един народ – глас, светлина и слово в Никозия

На 19 май в зала „Кастелиотиса” в Никозия от 19,30ч. ще бъде представен пред гости и сънародници проектът на Българското училище „Народни Будители“ – „Пиянството на един народ – глас, светлина и слово“, посветен на 141 годишнината от Априлското въстание по сценарий на Живка Милова, учител по български език и литература и история в училището, а също и гл.редактор на списание БГ Фактор.

Проект, съчетал в себе си глас, светлина, слово, костюми, ентусиазъм, патриотизъм и огромна доза Родолюбие.

DSC_0696141 години след тази дата няма живи свидетели. Има обаче Народната Памет, книги и картини от този период, паметници, Баташката църква и … още много. За тези, които все още се питат какво е имало по българските земи пет века, ще кажа, цитирайки посланик Христо Георгиев миналата година при първото представяне на проекта – „Прочетете отново „Записки по българските въстания“ на Захари Стоянов и си освежете знанията. И си отговорете.

В най-хубавия месец на година, месец май, за пореден път българският културен афиш на острова е много богат. Изложби, концерти, представления, манифестация, посветена на най-българския празник, 24 май… . Събитията, с главен организатор Съюза на българите в Кипър и българските училища са посветени на 10 годишнината от създаването на българските училища в Пафос и Лимасол.

Всички сме поканени!

Вход свободен

Очакваме ви!

poster

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*