ПРЕДСТОЯЩО: ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ В НИКОЗИЯ И ЛАРНАКА

Службата по трудовите и социални въпроси към Посолството на Република България в Никозия организира на 17 и 18 юни 2019 г. консултационни дни в сферата на осигурителните отношения и процедурите по потвърждаването на осигурителен стаж в различни държави-членки на ЕС за различни осигурителни рискове. Консултационните дни ще се проведе от 9 до 13 часа в сградата на Посолството на Република България в Република Кипър с адрес 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia. Можете да се запишете и да зададете предварителни въпроси на ръководителя на СТСВ на телефон 00302106744680 или електронна поща social_bgembass@abv.bg.

На 18 юни 2019 г. е осигурено участие на представител на Министерството на труда, социалните грижи и социалното осигуряване на Република Кипър – г-н Мариос Димитриадис.

На 22 юни от 9:30 до 14:30 часа консултации с трудовото аташе Димитър Божилов ще се проведат в Ларнака в офиса на „БГ Фактор“ на ул. „К.Калогера“87, офис 3.

Можете да се запишете за срещата на тел. 99 655 149 – Ева Иванова.

Службата по трудови и социални въпроси е базирана в Атина, Гърция, но има компетенции за консултиране и подпомагане на българските граждани в Република Кипър при упражняване на трудова дейност и ползването на съответните социално-осигурителни права в рамките на координацията на системите за социална сигурност на държави-членки на Европейския съюз, каквито са Република България и Република Кипър. Ще бъдат предоставени консултации относно различните видове обезщетения, получавани въз основа на осигурителен принос като обезщетения за старост (пенсии), обезщетения за безработица, обезщетения за майчинство, инвалидност и др. Ще бъдат разяснени практически въпроси относно процедурите за удостоверяване на осигурителен стаж и спецификите за изчислението му в Република Кипър.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*