Предстоящо: ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН В ЛАРНАКА

Димитър Божилов
Димитър Божилов

с трудовото аташе Димитър Божилов

 

На 22.06.2019 г. от 9:30 ч. до 14:30 ч; в офиса на БГ Фактор в Ларнака, Службата по трудовите и социални въпроси към посолството на Република България в Никозия ще предостави индивидуални консултации за български граждани по следните теми:

Социално осигуряване и използването на осигурителен стаж, натрупан в повече от една държава-членка на Европейския съюз.

Ще бъдат предоставени консултации относно различните видове обезщетения, получавани въз основа на осигурителен принос като обезщетения за старост (пенсии), обезщетения за безработица, обезщетения за майчинство и др.

Ще бъдат разяснени практически въпроси относно процедурите за удостоверяване на осигурителен стаж и спецификите за изчислението му в Република Кипър.

Живущите в района на Ларнака и Паралимни могат да се възползват от предоставената възможност да получат отговор по вълнуващите ги теми.

Службата по трудови и социални въпроси е базирана в Атина, Гърция, но подпомага и българските граждани в Република Кипър чрез консултации по въпроси, свързани с упражняване на трудова дейност и ползването на съответните социално-осигурителни права в рамките на координацията на системите за социална сигурност на държавите-членки на Европейския съюз, каквито са Република България и Република Кипър.

Адрес: Ларнака

Ул. „Константинос Калогера“ 87, офис 3 (до бившия офис на Българският Вестник)

Тел. за контакт и записване: 99 655 149, Ева Иванова

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*