Правителството с нови лица

Новият кабинет на Република Кипър с четири нови лица

Президентът Никос Анастасиадис обяви състава на новия си кабинет, който включва четири нови лица.

Президентът определи правителствения говорител Никос Христодулидес за ръководител на външното министерство и задържа министъра на финансите Харис Георгиадес на същото място.

Адвокат Савас Ангелидис е назначен за министър на отбраната, служител на министерството и преподавател Костас Хамбиаурис получи образователния портфейл, бизнесмена Константинос Йоанну пое здравното министерство, а Василики Анастасиаду поема министерството на транспорта. Зета Емилианиду остава в министерството на труда, а Георгос Лакотпипис остава в  министерството на енергетиката. Министърът на образованието Костас Кадис ще се премести в министерството на земеделието, а Константинос Петридис остава във вътрешното министерство. Йонас Николау ще остане в министерството на правосъдието.

Наташа Пилидис, директор на Кипърската агенция за насърчаване на инвестициите, беше назначена за министър на транспорта.

Бившият депутат, Продромос Продрому, е назначен за правителствен говорител. Клелия Василиу, ръководител на Агенцията за развитие на Троодос, ще бъде заместник-говорител на правителството.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*