Полицията е решена да се справи с „опасните традиции“ по Великден

Полицията започна годишната си кампания за справяне с употребата на огън, фойерверки и други експлозиви по време на Великденските празници. Кампанията ще продължи до Великден, 28 април.

“Усилията са насочени към идентифициране и арестуване на хора, които незаконно внасят, притежават, продават, произвеждат или използват бомбички, се казва в съобщението на полицията от днес.

В същото време се провеждат образователни и информационни кампании в училищата и други места, където се събират млади хора, за да се обясни за  опасностите от физически наранявания и щети на имущество.

“За съжаление имаме много примери от миналото, където младите хора, особено непълнолетните, претърпяха тежки изгаряния, ампутации и дори умряха от използването на бомбички и фойерверки”, се казва в съобщението. – Бомбичките не са играчка, не са обичай, а лош навик. Те са експлозиви. Да играеш с тях, е като да си играеш със самата смърт.

 

Собствениците на павилиони и други, които продават материали, които могат да бъдат използвани за конструиране на бомбички, ще бъдат информирани за глобите, ако продават такива предмети на непълнолетни.

По време на Страстната седмица ще бъдат засилени полицейските патрули, особено извън църквите.

В съобщението не се споменава нищо за традиционните великденски огньове, които се палят в близост до църквите.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*