Подбудителят на убийството на Даниела Роска е осъден на 15 години затвор

 

Даниела Роска

27 годишния Панайотис Александру е бил признат за виновен за убийство, заговор за извършване на престъпление, кражба с взлом и кражба и за смъртта на Даниела Роска. 36 годишната молдовка бе намерена мъртва в апартамента си на Макензи в Ларнака на 1 ноември 2015.

Той е идентифициран като подбудител на атаката на двамата българи Пламен Пелов, 32 г., и 30-годишният Даниел Славчев, които се признаха за виновни и затворени съответно за 13 и 10 години. Пелов е главният свидетел на прокуратурата.

Александр

у призна, че бил романтично ангажиран с Даниела Роска от август 2014 г., с която скъсва в средата на 2015 г.

Скоро след разпадането на връзката им, от дома на родителите му са откраднати 25 хиляди евро. Той вярвал, че кражбата има връзка с прекратената му връзка с молдовката.

Двамата българи влизат в апартамента на жената в нощта на 31 октомври, за да се опитат да вземат тези 25 000 евро, които Александру твърди, че е откраднала от дома на родителите му. Инструктира ги с всички възможни средства да вземат парите от жената.

Съгласно неговите инструкции, Пелов и Славчев пребиват жената и я връзват. Вследствие раните, жената издъхва.

Съдът заяви, че от страна на обвиняемия има силен елемент на безразличие относно живота на жертвата, която остава беззащитна в ръцете на двама души.

На 6 юни 2016 П.Александру е задържан за следствие и от тогава тече присъдата му.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*