Повече от 40 000 доброволци за кампанията „Let’s do it Cyprus“

Тазгодишната кампания за почистване на Кипър „Let’s do it Cyprus“ достигна повече от 40 000 доброволци, още преди да е започнала, заяви комисарят по околната среда Йоана Панайоту.

Събитието е еднодневно усилие за почистване на острова, което се случва всяка година през април. Тази година е насрочено за 29 април.

Целта е тази година да се надмине броя на 40 000 доброволци или около 5% от населението. Досега повече от 43 000 са регистрирани, като повече се очаква да направят това в следващите дни.

На пресконференция, отбелязваща официалното стартиране на кампанията, Панайотоу каза: „Let’s do it Cyprus“ е част от глобалната почистваща кампания „Let’s Do It World“. Андреас Ангелис, от името на мрежата за доброволческа работа “Заедно Кипър”, заяви, че кампанията е най-голямото гражданско движение, което някога е било организирано по целия свят.

Кампанията е започнала през 2008 г. в Естония, където 50 000 доброволци се събраха, за да почистят 10 000 тона боклук по пътищата, плажовете, градовете и горите и успяха да почистят цялата си страна само за пет часа.

До 2017 г. повече от 16 милиона доброволци от 113 държави участват в кампаниите „Да го направим“.

Кипър се включва през 2012 г. и са събрани повече от 120 тона боклук.

Повече информация и формуляри за участие могат да бъдат намерени на уебсайта на кампанията на www.togethercyprus.org.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*