Пламен Пелов и Даниел Славчев ще бъдат съдени за убийството на Рошка на 9 ноември

Двамата българи, които признаха за убийството на молдовката през ноември миналата година, ще се явят пред съда в Ларнака за присъдата в сряда, 9 ноември.

Двама българи се изправиха пред съда с молба за смекчаване вината обстоятелства.

Пламен Пелов и Даниел Славчев се признаха за виновни по пет обвинения, включително убийство и заговор. Процесът срещу Панайотис Александру, третия заподозрян в убийството на  Даниела Рошка, бе отложено за 25 ноември, а българите ще свидетелстват срещу него.

Адвокатите на подсъдимите са изтъкнали като смекчаващи вината аргументи, че мъжете не са били въоръжени, че не са знаели, че жената е била вкъщи и не са имали намерение да я убиват. Адвокатът на Пелов заяви, че неговият клиент „е имал угризения, не може да спи, и сам се е свързал с адвокат и се е предал на властите да свидетелства и да бъде съден“. Според адвоката, Александру е поискал от клиентът му да му помогне да върне обратно семейните пари като му даде една трета от тях. Първоначално Пелов отказва, но е заплашван от Панайотис Александру и е приел „действие, което за съжаление е довело до смъртта на Даниела Рошка“.

Адвокатът също представи като смекчаващи обстоятелства семейното положение на клиента му, финансовото му състояние, неговата възраст, чисто съдебно минало и че той ще бъде основният свидетел срещу Александру.

Адвокатът на втория обвинен, Даниел Славчев, посочи участието му като „косвено“ и заяви, че клиентът му никога не е срещал, говорил или е имал контакт с Александру и че това, което е знаел е, че ще влязат в къщата на жертвата със Славчев само ако колата на жената не е в гаража.

Двамата българи остават в затвора до 9 ноември, когато ще бъде произнесена присъдата.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*