Пафос се побратимява с Александрия

Пафос ще се побратими с Александрия през следващите месеци, след поредица от успешни срещи, проведени в Египет през последните месеци. Говорител на община Пафос заяви, че поредица от инициативи за укрепване на отношенията между двата града ще завършат с побратимяване на двата града най-късно до началото на 2018.

“Това беше решено от кмета на Пафос, Федонас Федонос и губернатора на Александрия Мохамед Султан на първата им среща, която се проведе миналата седмица в историческия египетски град”, каза той.

Беше също така решено, че трябва да се започне незабавно да се насърчават въздушните връзки между двете страни и насърчаването на круизния туризъм между Египет, Гърция и Кипър.

Решено е да се организира бизнес форум в египетския град следващата есен и да се обменят студентски посещения след началото на новата учебна година.

По време на посещението, делегацията на община Пафос проведе среща в Арабския университет за наука, технологии и корабоплаване, където обсъди перспективата за участие в европейска програма за трети държави, подготвена и подкрепена от община Пафос.

По време на двудневната си визита кметът Федонос посети Александрийската патриаршия и известната библиотека на града. Той проведе срещи с групите жители на експата, кипърското и гръцкото братство на Александрия, с които обсъдиха конкретни действия за подкрепа и укрепване на връзките между Пафос и Кипър като цяло.

През 2016 г. Община Пафос завърши своето побратимяване с Аман в Йордания и през март 2017 г. с Хързлия в Израел.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*