Пафос се възстановява след земетресението

След земетресението в сряда с магнитут 5,6 по скалата на Рихтер, което причини много страх и щети на местните жители и бизнеса, животът се нормализира

Десетки магазини, супермаркети и други търговски обекти претърпяха реални щети с падането и разпиляването на стоки от рафтовете и повредена техника и съоръжения. На персонала им възстановяването отне часове работа, докато отново подредят магазините.

Кириакос Колокосидис, собственик на La Bodega Premium изба в Пафос каза, че не можел да повярва на очите си, когато наблюдавал кадри от записа в неговия магазин по време на земетресението, което потроши голямо количество бутилки вино, някои от които с голяма стойност. „Не бях в сградата по време на земетресението, но се ужасих от кадрите на разбитите бутилки вино и изгубените ценни колекции вина. Все пак съм доволен, че никой не е пострадал”, казва той. Магазинът му е застрахован и ще получи обезщетение, а малките пукнатини по стените не са толкова обезпокояващи, според собственика на Кавата.

Институтът по геоложки проучвания към Министерството на земеделието, природните ресурси и околната среда отбеляза, че земетресението, което се наблюдава в сряда в 11.25 ч беше центрирано в морето 3 км западно от Кисонерга и на 8 км северозападно от Пафос, на дълбочина от 25 км. Трусът е бил силно усетен в цял Кипър и особено в района на Пафос. Имаше 20-малки вторични трусове записани до 13:00.

Социалните медии се залети със снимки на щетите и стотици коментари от хора, които са усетили земетресението, които варират от “страх” до “ужасени”.

Не е получена информация за загинали и пострадали хора, щетите са само материални.

 

един коментар

  1. Дано след земетресението кипърците да се замислят, че не всичко е пари.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*