Пафос и Лимасол без обществен транспорт поради стачка

Хиляди потребители на обществения транспорт, главно студенти и ученици, останаха без автобуси в понеделник, тъй като спорът между превозвачите и автобусните компании продължава.

Автобусната компания Osypa в Пафос спря да работи в 6 часа сутринта, заплашвайки за неопределено спиране на работата. Около 120 шофьори на автобуси, техници и секретарски служители стачкуваха.

Около 5 000 ученици и 3500 пътници се очаква да бъдат засегнати от стачката в Пафос.

Говорителят на автобусната компания Христос Евангелос заяви, че работниците протестират, защото шофьорите не са били платени поради невъзможността на правителството да плати за този месец на компанията.

Той каза, че проблемът означава, че месечните, декемврийските и 13 -те заплати ще бъдат забавени.

Подобна сцена се разигра и с автобусната компания Лимасол.

Генералният директор на министерството на транспорта Ставрос Михаел каза в неделя, че плащанията към автобусни компании в Никозия, Лимасол, Ларнака и Фамагуста ще бъдат направени в понеделник, за да се избегнат още стачки.

Транспортното министерство съобщи на 21 ноември, че ще изиска обратно  надплатените в миналото суми на шестте автобусни компании, като намали месечните субсидии, които дружествата от своя страна използват, за да плащат на своите служители.

Автобусните компании твърдят, че министерството, напротив, им дължи пари.

Каквато и да е истината, в Пафос и Лимасол днес няма да има обществен транспорт. Все още няма информация за утрешния ден.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*