Официално посещение на президента Радев в Кипър

 

Както вече „Бг Фактор“ писа на страницата си, на 27 ноември, понеделник, в Кипър пристига на официално посещение президентът на Република България ген. Румен Радев. Той ще бъде придружен от съпругата си г-жа Десислава Радева.

Малко след пристигането на делегацията, президентът на Кипър Никос Анастасиадис ще посрещне президента Радев в Президентския дворец, където ще се проведе среща между двамата държавни мъже. Очаква се и подписването на редица двустранни споразумения. След срещата на двамата президенти, българският държавен глава ще положи венец на паметника на Арх. Макариос III и ще бъдат дадени официални изявления пред медиите.

По-късно, в ранния следобед (15:00ч.), президентът Радев, че участва в церемонията по именуването на нова улица в Лакатамия, която ще носи името на Васил Левски, както вече беше обявено. Веднага след това ще се състои и среща на държавния ни глава с българската общност в залата на община Лакатамия. По този повод Посолството на Република България отправи по-рано през седмицата покана към всички наши сънародници, които желая да присъстват на събитията.

През втория ден от визитата си президентът Радев изнесе открита лекция в University of Cyprus на тема ” Европа по пътя към цифровото бъдеще“.

Очаква се г-жа Радева да се срещне с учители и директори на българските училища в Република Кипър.

Вечерта в президентския дворец, президентът на Република Кипър ще даде официална вечеря в чест на българския президент, на която ще присъстват и министри, депутати, бизнесмени и други официални гости.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*