От „Руската партия” смятат, че млади хора трябва да участват в политиката на страната

Новорегистрираната политическа партия „Аз, Гражданинът”, обяви началото на дейността си, след като Министерството на вътрешните работи издаде удостоверение за регистрация.

В своето встъпително прессъобщение партията, известна като “руската партия”, очерта основните си цели, сред които е борбата с корупцията и насърчаването на високотехнологични дейности, зачитане на  мултикултурализма, мултиетничеството и религиозните свободи.

“Справедливо решение на кипърския проблем въз основа на резолюциите на ООН за един свободен и обединен Кипър, който ще бъде част от европейското семейство”, беше описано като още една от целите на партията.

Изпълнението на план за ново електронно правителство в борбата с бюрокрацията; запазване и възстановяване на уникалната кипърска природа; икономически растеж и просперитет за всеки гражданин; насърчаване на принципите на социалната справедливост и модерно образование за младежите са следващите цели на новосъздадената партия.

Според мнението на партията, младите, способни и образовани хора трябва активно да участват в политическата арена на страната.

Молбата за регистрация на новата партия бе подадена през май.

Тя се ръководи от Алексей Волобоев, бизнесмен и кипърски гражданин, живял на острова повече от 15 години.

“Партията ще участва активно в политическия и социалния живот на страната”, обещава той.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*