Опазването на безопасността на туристите на дневен ред

Работна среща по въпроси за туристическа безопасност се проведе в Агия Напа, организирана от туристическата организация на Кипър в сътрудничество с Върховния комисариат на Обединеното кралство. pou-na-pas-ti-na-fas-pou-na-kolympiseisПо време на семинара  работиха шест групи, които разгледаха въпроси, свързани с прекомерна консумация на алкохол и достъпа до него, морски туризъм и безопасността на къпещите се, кражби и тормоз на туристите, здраве и хоспитализация, пътнотранспортни произшествия и транспорт .

Според г-жа Ксениа Луизиду, за първи път в Кипър сериозно се заговаря за безопасност в туризма като цяло. Поета е инициативата за създаване на първите социални партньорства, които ще коордиринират  платформа за безопасност на туристите.

Независимо, че Кипър е една от страните с безопасен туризъм, страната все още не е влязла в международните класации по тези показатели.

В семинара участваха  кметът на Агия Напа и представители на министерствата на здравеопазването и транспорта, полицията отделите на Фамагуста, Ларнака, пристанищна полиция Лимасол, многопрофилна болница  Фамагуста, Асоциацията на водни спортове, на OSEA.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*