Онкологичния център в Лимасол с една стъпка по-близо

Нов онкологичен център в Лимасол ще бъде построен в скоро време, съобщиха от здравното министерство, което е постигнало споразумение с Bank of Cyprus.

„Има още много въпроси за обсъждане, като цената на машините, каква ще бъде връзката със съществуващия център в Никозия, но ние сме много близо до финализиране на въпросите“.

Точната сума все още не е изчислена за проекта, но банката очаква първоначалния ангажимент да бъде около 11 млн евро. Банката се ангажира да финансира по-голямата част от проекта, а държавата ще плати част от сградата и оборудването.

„Ситуацията в момента е неприемлива“, коментира източник от банката. „Всички пациенти  трябва да пътуват до Никозия“.

Новият онкологичен център ще се намира върху държавна земя в близост до главната болница на Лимасол и ще се погрижи за пациенти от областите Лимасол и Пафос. Трите етажа на сградата се очаква да бъдат построени и оборудвани в рамките на три години. Според графика, окончателните планове трябва да бъдат готови до юни тази година и след тяхното одобрение ще започне изпълнението на проекта.

Като част от споразумението, някои нови съоръжения също ще бъдат закупени за центъра в Никозия, който се очаква да си сътрудничи тясно с този в Лимасол.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*