Община Агия Напа с рекордни постъпления от плажни такси през 2017

Община Агия Напа съобщи във вторник, че през 2017 г. е събрала над 3,5 млн. евро от плажовете си, съобщи кметът Янис Карусос.

Това отбелязва увеличение от 12% спрямо 2016 г., когато приходите от плажовете, чадъри и водни спортове възлизат на 3,1 млн. Евро, каза той пред кипърската информационна агенция.

“Година след година това доказва, че решението, което взехме през 2015 г., при трудни обстоятелства, за да се справим сами с нашите плажове, беше правилно.”

Плажовете в Агия Напа вече са по-организирани, има по-добър контрол, създават се нови възможности за работа, където са наети най-вече младежи и много по-добри услуги с безплатен Wi-Fi интернет и сейфове.

Кипър посрещна рекорден брой туристи през 2017 г., като цифрата наброява повече от три милиона посетители.

Общината ще продължи да подобрява обслужването на населението и за тази цел общинският съвет наскоро реши да обяви за търг основен план за услугите, които всеки плаж в Агия Напа трябва да има, като се имат предвид техните уникални характеристики.

Карусос благодари на посетителите и гостите на града и каза, че през следващите няколко дни ще се проведе среща, в която ще се анализират проектите и финансовото състояние на общината.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*