Обичате ли да четете? А да мислите?

Тогава прочетете няколко красиви мисли на Хорхе Букай, които ще ви накарат да размислите. Със сигурност ще си дадете сметка, че не всичко е така, както изглежда…

Всички познаваме поне част от творчеството на Хорхе Букай и знаем, че той е човек, който вдъхновява мнозина и пише наистина невероятно. В думите му всеки може да открие по нещо за себе си и за ситуацията, в която се намира.

Той е психолог, терапевт, драматург, но най-вече писател. Той умее да пленява сърцата на хората по света със своите философски романи. Името му се свърза с множество красиви мисли, а част от тях ще ви припомним днес.

“Основно задължение на човека е да бъде себе си и да обича себе си – и едва тогава той ще приеме другите такива каквито са, и ще може да ги обича истински.”

“Щастието не е конкретна дестинация, а насока. Да си щастлив, означава да си в тази насока, която те кара да бъдеш щастлив.”

“Човек има не правото, а задължението да бъде щастлив.”

“Интересен е не самият проблем, интересен е шансът да бъде решен и интересен е резултатът, който може да донесе неговото решение.”

“Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш – те са заедно; същото е в живота – ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.”

“Любовта била сляпа… но това не се отнася за любовта, а за влюбването.”

“Понякога животът се заема със задачата да обърне с главата надолу всичко – дори проблемите, които си мислим, че имаме.”

“Tрябва да знаеш, че абсолютно нищо не “трябва”. Смяташ, че всичко трябва да ти е ясно, че не трябва да си объркан, че трябва да знаеш всички отговори, че трябва, трябва… отпусни се.”

„Никой не може да направи за теб това, което ти сам трябва да направиш.”

“Свободният човек, който познава себе си, е великодушен, отзивчив, любезен и способен да се радва еднакво, когато дава и когато получава.”

Екипът на списание БГ Фактор ви пожелава красиво лято!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*