Обединение за сътрудничество в името на България

На 04.11.2021 г. в Лимасол беше подписан меморандум за сътрудничество между Съюзът на българите в Лимасол “Възраждане”, Културно-информационен център “Финиотис” и Културен център “Българче” – Ларнака.

Страните официално декларираха съгласието си за сътрудничество и изразиха готовност за осигуряване на по-добри шансове за контакти, общуване и взаимопомощ в рамките на българската общност в Кипър. Всички те изразиха своето желание за партньорство при организиране на публични събития, свързани с популяризирането на българската култура и традиции – фестивали, чествания, изложби, конкурси и други форми на сътрудничество.

Сдружението е отворено за всички българи и български организации, които припознават идеите му и са готови да работят за каузата България, споделят участниците и не крият желанието си към тях да се присъединят и други.

Първата инициатива, плод на сътрудничеството между страните беше приключилият преди дни детски конкурс в чест на Деня на будителите, в който взеха участие деца от българските училища в Кипър.

Организациите, учредители на сдружението, са само част от общо 10 организации и сдружения на българи в Кипър.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*