Обединението на Кипър ще завърши картата на обединена Европа

Президентът на републиката Никос Анастасиадис заяви, че обединението на Кипър ще завърши проекта, който започна през 1989 г. – за обединение на цяла Европа.

Президентът бе поканен да присъства на събитие, организирано от германското посолство в Никозия за 25-годишнината от деня на германското единство. Анастасиадис припомни, че по време на посещението си в Германия е имал възможност да се срещне с канцлер Ангела Меркел.
„Вярвам, че Кипър и Германия, толкова различни и все пак толкова сходни, имат много да споделят един с друг, и още повече да предложат на общото европейско семейство”, каза той. „Кипър и неговите хора черпят кураж и вдъхновение от обединението на Германия”. И добави: „A обединен Кипър се надяваме да се превърне в модел и пример за региона”, и че “обединението на Кипър ще завърши проекта, който започна през 1989 г.: обединението на цяла Европа”.
Анастасиадис, който замина за Мадрид в сряда ще се срещне с Меркел, за да обсъдят казаното от нея в Истанбул, че ще настоява за присъединяване на Турция към ЕС в замяна на помощ в борбата с бежанската криза и отварянето на някои глави, които в момента са блокирани от Кипър.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*