Няма заплаха от тероризъм за Кипър

Министърът на правосъдието Йоанис Николау съобщи, че за Кипър няма опасност от терористична атака, но добави, че силите за сигурност остават повишени до бойна готовност, като предпазна мярка.

николауМинистърът каза, че срещите на високо равнище са в ход, за да се гарантира сигурността на гражданите на републиката и силите за сигурност на острова остават в повишена готовност след вълната от бомбени атентати и опитите за атентати в целия свят от ислямски екстремисти.
„Ние не сме получили никаква информация по отношение на непосредствена заплаха или опасност, но ще продължим да поддържаме високо ниво на сигурност в нашата родина” заяви Николау във вторник след заседание на кабинета.

„Днес (вторник), се проведе среща за обсъждане проверките в пропускателните  пунктове, а в сряда ще се проведе среща за обсъждане на проверките на летищата. Ние искаме да увеличим усилията си за предотвратяване на всякаква вероятност, целяща да застраши нашата родина. Ще организираме такива срещи на високо равнище през цялото време за въпросите на сигурността”.

Много наскоро, медии от Великобритания писаха, че джихадисти от Англия се представят за туристи и пътуват за Кипър, като след това се прехвърлят в Сирия, за да се борят за ислямска държава.

„От февруари, ние сме засилили и изпълнили поредица от мерки за сигурност при влизане в Република Кипър, било то чрез летища, пристанища, контролно-пропускателни пунктове, засилили сме и патрула на консулства, посолства, и области на чуждестранен интерес”.

Допълнителните мерки за сигурност се виждат по улиците на Никозия, въоръжени офицери обикалят по ул. Ледра.
Подобни мерки са в сила и на други оживени обществени места по целия остров.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*