„Някъде през юли“ идват първите британски туристи в Кипър

Пристигането на туристи от Великобритания в Кипър може да бъде разрешено някъде през юли, заяви заместник-министърът на туризма Савас Пердиос вчера, 4/6/20.

В интервю за Sky News той каза, че изключването на Обединеното кралство от списъка на страните, на които е разрешено да имат посетители на острова, е чисто епидемиологично решение, основано на научни данни.

„Очаквам това да се промени през следващите няколко седмици, тъй като преоценяваме ситуацията всяка седмица“, каза Пердиос.

Обединеното кралство традиционно е най-големият източник на туристи в Кипър.

С подобряването на ситуацията във Великобритания има съвсем реална възможност страната да бъде включена в категорията на страните, на които е разрешено да пътуват до Кипър.

Около 20 авиокомпании досега са включили Кипър в своите полетни графици, главно от юли нататък.

Други ще започнат на 9 юни, денят, който правителството  обяви за отваряне на летищата.

По повод на публикации в чуждата преса, че правителството на Кипър ще покрие разходите за почивка на туристи, които покажат положителен тест за коронавирус тук, Пердиос изясни, че това не е вярно.

Правителството ще покрие разходите за хоспитализация на всеки, който даде положителни резултати на теста. Тяхното семейство и / или контакти ще бъдат отведени в определено от правителството карантинно съоръжение и ще останат там 14 дни.

Това също ще гарантира, че хотелът, в който са отседнали, няма да се затваря. Освен това трябва да се има предвид, че ако туристът влезе в 14 дневна карантина, съществува риск от пропускане на обратния му полет. Разсрочването на полета е разход, който туристът поема сам.

Всички частни плащания, които туристът е направил или предплатил, като настаняване, полет и др., ще трябва да уреди с туристическия си агент.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*