Новини от срещите в Москва: Обсъждания за китайски туристи в Кипър

Кипър ще работи съвместно с Русия, за да докарат китайски туристи на острова. Това заяви вчера министърът на туризма Йоргос Лаккорутис, който придружава президента Анастасиадис в Москва.

По време на посещението си, Лаккорутис се срещна с представители на Трансаеро авиокомпания, най-големият превозвач в Кипър от Русия, а също и с най-големия руски туроператор.

Поради икономическата ситуация в Русия, тази година се очаква спад на руски туристи около 25%. Според кипърските туристически организации спада е управляем, като се попълни с туристи от други страни и пазари.

Лаккорутис заяви, че е предпазливо оптимистично настроен, тъй като много руснаци изчаквали положението да се стабилизира и тогава да направят своите резервации за Кипър. по-ясна картина според него ще има след месец.

“Окуражаващо е, обаче е, че и двамата партньори (авиокомпанията и туроператора) са ангажирани с Кипър и ще направят всичко възможно, за да се намали или ликвидира вероятността от загуби от руския пазар, добави той.

Докато миналата година по това време е имало по 1100 резервации на ден, тази година броят им е намалял до 900 на ден. следващия месец на туристическото изложение в Москва ще има по-ясна икона от действителното състояние.

В дискусиите е са обсъждани и идеи за отваряне на нови пазари в посока Китай. Все повече китайци от средната класа пътуват и може да се работи в тази посока. Полетите биха могли да бъдат Пекин-Москва- Кипър и обратно. От китайците има интерес към сватбения туризъм, а Кипър е популярна дестинация за този вид туризъм.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*