На 14 юли енергийния гигант TOTAL започва сондажи в Кипър

Очаква се френският енергиен гигант TOTAL да започне сондиране в блок 11 в Кипърската изключителна икономическа зона на 14 юли.

Блок 11 обхваща около 2 958 квадратни километра, а мястото е на 150 километра от брега на Кипър.

Вече е получен положителен екологичен доклад, в който се казва, че в района няма застрашени видове или чувствителни биотопи и всички държавни служби след друга са издали съответните необходими разрешителни.

Първоначалните дейности наречени „Onesiphoros West-1“ (OW-1) има за задача да оцени вероятното наличие на въглеводородни находища и особено на газ в района, в басейна Leviathan. След като сондирането приключи и съответните данни се анализират, OW-1 ще бъде запечатан. сондирането се очаква да трае 50 дни, ако не е открит газ и 72 дни, ако е успешно. При приключване на сондажите и други проучвателни работи, кладенците ще бъдат запечатани. Проучвателните работи ще бъдат подкрепяни и от наземна база в пристанището на Лимасол, която ще включва временни складови помещения, офиси и др. Сондажното съоръжение също ще бъде поддържано от три кораба, единият от които ще бъде постоянно в зоната по съображения за сигурност, докато другите два кораба ще транспортират доставки и оборудване. Персоналът ще бъде транспортиран до изследователската зона с хеликоптер от летище Ларнака.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*