Нашата първоаприлска шега

„Светът е оцелял, защото се е смял“

Уважаеми читатели, приятели,

вместо вицВчера, първи април, публикувахме материал – „Българин от Лимасол с голямата печалба от „Прото“, което беше нашият първоаприлски поздрав към всички българи в Кипър и всички наши читатели.

С право такъв голям интерес, защото до момента никой българин не си е тръгвал от острова с такава голяма сума. Страхотни коментари, пожелания, но имаше и такива, които веднага загряха, че е първи април.

Не бързайте да реагирате, джакпота на „Прото“ достигна  до 380 хиляди евро и се тегли утре (неделя), за Джокер – 1 млн.евро, а за „Лото“ още повече – 1450 000. И нищо чудно, след толкова добри пожелания и енергия, някой българин да спечели наистина тази седмица. Никой не знае под кой камък спи късметът му. Затова, не го мислете, хвърлете се до най-близкия пункт на ОПАП и пуснете вашите числа. Дано тази седмица Господ да е с българите в Кипър!

И кипърските медии не останаха назад и отпечатаха доста смехории като нас, а днес се извиняваха за поднесените лъжи, които разсмяха хиляди хора на острова.

В онлайн портала Sigmalive удари всички хумористични публикации, казвайки: САЩ и Русия са изиграли ключова роля за финализирането на сделка за намиране на решение на кипърския проблем. И че Кипър и Турция заедно ще предприемат добив на природен газ още този месец.

И „Симерини“ не паднаха по долу, твърдейки, че така мразената „Тройка“ ще се върне на острова с нов спасителен план.

Вестник „Политис“ пък се заигра с кандидатурата на Костас Малеккос за парламента.

„Харавги“ се заядоха с президента Анастасиадис, обвиниха го в сексизъм с репликата му около отвлечения египетски самолет „винаги има замесена жена“.

Не им стигна това, та към шегата добавиха и петиция, подписана от сто жени, в която искат равенство между половете.

„Алития избра историческа тема, пишейки че е открит черепа на цар Онесилос край Аматунда.

„Филелефтерос“, с типичната им сериозност решиха да не лъжат в този ден, но Сайпръс Мейл отиде в света на роботиката и обявиха, че нов робот ще замени граничния контрол на летище Пафос и ще бъде програмиран така, че чувството на мързел и грубо отношение към пътниците да останат в историята. Нещо прекалено хубаво, за да е истина.

1 aprilНе останаха назад и световните медии

Електронния сайт на Ей Би Си в Австралия написа, че кучета водачи използват апликации и таблети по време на своите тренировки в Брисбейн. И уточниха, че Ipaws позволява на животните да слушат любимата си музика и да гледат предпочитани филми на айпадовете си. Първоаприлската шега е придружена с фоторепортаж, показващ как кучетата си играят с таблетите. В репортажа се разказва как старите кучета обичали да гледат клипчета с по-малки паленца.

“Дейли телеграф” пък пусна, че следващото издание на престижния тенис турнир “Аустрелиън оупън” ще се проведе на “дървена настилка”, за да бъдат подложени на изпитание уменията на спортистите. За целта кортовете щели да бъдат подковани с дюшеме.

Милиардерът Ричард Брансън винаги е бил голям фен на Първи април. Именно той обяви днес, че неговите авиолинии “Върджин” в Австралия са обзавели специална класа за деца.

Милионите фенове на “Барселона” бяха подложени на изпитание с лъжата, че Лионел Меси се оттегля от футбола и смята да се развива в крикета.смях

И Ройтерс написа лъжлива новина по случай 1 април. В нея се казва, че филмовата компания “Сони пикчърс” е успяла да направи действащ прототип на “протонната раница”, която улавя неща от “паралелната реалност”. Интернет гигантът Google пък въведе бутона “Mic drop”, който вкарва картинка от “Минионите” в имейла на потребителите. И посъветваха потребителите да отговарят на всякаква електронна поща, като натиснат в Gmail копчетата Send+ Mic Drop. Оказа се, че хората, последвали указанието, са изпратили множество писма с миньоните.

Google махна “минионския” бутон след като хиляди бизнес мейли бяха изпратени с тези емотиконки.

“Дейли мирър” съобщи, че автомобилната компания “БМВ” е разработила специални бебешки маратонки, които заменят проходилката. Когато ги обуете на бебето, то просто не може да пада, докато се учи да ходи, отбелязват от изданието.

Смехът помага в съхраняването на отношенията;  

Смехът помага в отслабването;

Смехът наистина е заразен;

Смейте се, светът е оцелял, защото се е смял!

И да не забравите да си пуснете тотото… 

БВ

и по материали на CNA и “Стандарт”

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*