Направиха пета аутопсия на загиналата Петруна Милчова в Героскипу/Пафос

Резултатите все още не са обявени 

Външни патолози снощи (14,03,2018)  завършиха петата аутопсия на 46-годишната Петруна Милчова Николова, за която се смята, че е била измъчвана до смърт от две кучета в Пафос на 22 февруари. На път за болницата, жената издъхна в линейката.

Гръцкият патолог Хара Спилиопулу и кипърският лекар от Англия, Андреас Марнеридес, извършиха процедурата, но не направиха публично достояние резултатите. Аутопсията отне няколко часа и завърши около 20:30 в сряда.

Двамата патолози ще предадат констатациите си на полицията през следващите дни.

Това беше петата аутопсия на Петруна Милчова Николова, която дойде в Кипър от България, за да си търси работа и загина само няколко дни след пристигането си.

Първоначалната аутопсия от държавния патолог Ангелики Папета установи, че жената е починала поради хеморагичен шок, дължащ се на множество наранявания, вероятно причинени от селскостопанско оборудване.

Три последващи аутопсии, извършени от името на семейството и заподозрените, показват, че тя е била осакатена от кучета, порода ротвайлер.

Първоначалното несъответствие принуди главния прокурор да поиска пета аутопсия, за да бъде сигурен, че делото на държавата ще издържи в съда.

27-годишен мъж, който притежава най-малко пет ротвайлера, трябва да бъде съден по обвинения в убийство и причиняване на смърт поради небрежност. Две от неговите кучета (които не са открити), се смятат за тези, които са причинили смъртта на Николова. Властите подозират, че двете животни са били застреляни и погребани другаде.

Арестуван е и бащата на 27 годишния младеж, двамата притежавали имота и стопанския двор, където под наем в тяхна каравана живеели Иван и Петруна. По-късно 54 годишния мъж е освободен поради липса на доказателства.

На 27 февруари журналист на BGФактор се срещна с партньора й Иван Добрев, който категорично заяви, че още на следващия ден след инцидента, кучетата са изчезнали от имота, предполагайки, че вече са убити и заровени някъде в околностите. Мъжът помоли за финансова помощ сънародници и дарители за да бъде погребана Петруна в Лом, до майка й.

След нашата публикация, десетки сънародници в Кипър откликнаха на молбата на партньора й за помощ. Според кипърски медии, в кампанията се е  включила и логистичната фирма KPMG.

Нужната сума за изпращане останките на Петруна Милчова вече е събрана и се очаква изготвяне на смъртен акт и репатрация в България.

Изказваме благодарност към всички българи и кипърци, които проявиха разбиране и съпричастност, помогнаха със средства. Петруна Милчова ще бъде погребана достойно и по християнски в родината.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*