Напомняме: Не забравяйте да платите пътния данък!

Често с мисълта, че има време, отлагаме различни неща до момента, в който осъзнаем, че в суматохата на делника, сме пропуснали срока. Това може да се случи и с плащането на пътния данък, чийто срок от няколко години е удължен.

Но ако все още не сте се погрижили, няма проблем. Крайният срок тази година е до 10 март, съобщават от отдела за автомобилен транспорт.

Това може да направите и онлайн на http://rtd.mcw.gov.cy, както и в търговските банки, в центровете за обслужване на гражданите, в областните пощи и в централите и областните служби на отдела за автомобилен транспорт.

След тази дата  на закъснелите ще се налагат глоби, които ще се начисляват автоматично към сумата на закъснялото плащане.

От сряда, 11 март, полицията ще започне масови проверки и на шофьорите без пътни такси ще бъдат налагани глоби.

Пътният данък може да бъде подновен за три, шест, девет или 12 месеца.

Тези, които не планират да подновят пътния си данък, трябва да уведомят ведомството, че спират автомобила си от движение и да представят необходимия формуляр. Ако това не бъде направено, ще дължат сумата на пътния данък на държавата.

В случай, че дадено превозно средство е бракувано, собствениците трябва да подадат заявление за анулиране на регистрацията му, като попълнят необходимия формуляр и представят удостоверение, че е унищожено.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*