Наплив на туристи в Агия Напа след 15 юли

Ще стане ли Агия Напа флагман на кипърския туризъм?

Положителни признаци по отношение на туризма в района на Фамагуста идват от британския пазар, заяви в събота Агия Напа кмет Янис Карусос.

В интервю в събота за кипърските медии, той заяви, че в една трудна туристическа година английски туроператор ще добави два нови полета след 15 юли с туристи за Фамагуста. Положителното развитие ще увеличи приходите от туризма с 6 млн. евро и то само от един туроператор, заяви той.

Според кметът Карусос, „тази тенденция се дължи на най-новите геополитически тенденции и събития в различни страни от арабския залив и Близкия изток, което предизвика повишено търсене в стабилни и безопасни туристически курорти като Агия Напа.”

Според него, трябва да се запази у туристите чувството за сигурност в туристите и да им се предлага качествен туристически продукт. За се създаде необходимата инфраструктура и проекти, с цел привличане на повторни посетители.

Той заяви, че очаква от президентът Анастасиадис да признае Агия Напа за флагман на кипърския туризъм и подкрепа за различни проекти за развитието на туризма в района по време на предстоящото му посещение във Фамагуста.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*