Монтана обявява конкурса „Тъпан бие, хоро се вие”

????????????????????????????????????

Община Монтана кани талантливи ученици да участват в конкурса за детска рисунка „Тъпан бие, хоро се вие”. Той е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри “Дико Илиев”. Крайният срок за изпращане на творбите до адреса на общината – ул. „Извора” 1, е 1 април 2020 г.

Участниците ще се съревновават в две възрастови групи – между 7 и 11 години и 12 и 15 години. Децата, които изпратят най-талантливите рисунки, изобразяващи духови оркестри, фолклорни музикални и танцови изпълнения, ще бъдат отличени от професионално жури. Те ще получат статуетката на Дикоилиевите празници, грамоти и материални награди. Рисунките им ще бъдат подредени в изложба и зачислени към фонда на отдел „Детско изкуство” на Художествена галерия „Кирил Петров”. Победителите в двете възрастови групи ще бъдат гости на Община Монтана по време на фестивала.

Конкурсът „Тъпан бие, хоро се вие” е създаден преди две десетилетия като регионален. От 2006 г. той е международен. В предишните му издания са взели участие почти 14 000 деца от над 35 държави – сред тях Австралия, Египет, Италия, Индия, Кувейт, Молдова, Русия, САЩ, Хонконг, Казахстан, Норвегия, Холандия, Индонезия, Иран, Испания , Китай, Латвия, Русия, Полша, Португалия, Сърбия, Турция, Украйна, Филипините, Чехия и др. Включили са се млади художници от над 90 български населени места.

Подробности за конкурса можете да прочетете тук: http://festival-dikoiliev.weebly.com/reglament-na-konkurs-za-risunka-diko-iliev.html

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*